Jaarplan 2021

Het veteraneninloophuis op de derde donderdag van de maand (van 20:00-22:00) zijn, onder voorbehoud, weer mogelijk in Huize Raffy. We zijn daarbij afhankelijk van de regels van het RIVM en de regels van Huize Raffy. Krijgt u geen email met informatie over de inloop dan is uw email adres mogelijk niet bekend bij het bestuur. Graag uw email adres en wijziging daarvan doorgeven aan andykarten@bredaseveteranen.nl

De14de Bredase Veteranendag is aangemeld voor zaterdag 23 oktober 2021. Zodra meer activiteiten bekend zijn zullen we deze pagina aanpassen  en een downloadbare versie beschikbaar stellen.

Veteranen dagen Nationale Taptoe op 23 en 24 augustus 2021

Samen met Defensie en het Nederlandse Veteranen Instituut willen we na deze moeilijke tijd met Covid-19, de veteranen weer de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten. Wij organiseren 2 veteranen dagen met lunchontvangst en Taptoe show. Helaas kunnen we op, maandag 23 en dinsdag 24 augustus, elke dag maar 1200 veteranen ontvangen. Alles vind plaats bij het Nationaal Militair Museum in de buitenlucht, de lunch onder de overkapping en de show vanaf overdekte tribunes. Zie verdere informatie hieronder en op de website www.nationaletaptoe.nl .

Informatie voor veteranen

De Stichting Nationale Taptoe organiseert tijdens de Nationale Taptoe al vele jaren een speciale veteranenvoorstelling, met voorafgaand een ontvangst voor veteranen en dienstslachtoffers van Defensie en Politie. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle traditie, getuige de jaarlijkse opkomst van 2500-3000 deelnemers

Ook dit jaar zetten wij deze traditie voort. Maar, zoals u in het nieuwsbericht op deze website kunt lezen, zijn de omstandigheden dit jaar anders dan voorgaande jaren in Rotterdam AHOY. Nu wij te gast zijn op het terrein van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, brengt dit onder meer mee dat de tribunecapaciteit moest worden aangepast. Deze bedraagt nu 1200 bezoekers per voorstelling. Gelukkig hebben wij kans gezien het aantal ontvangsten uit te breiden van 1 naar 2 dagen. Daardoor is de mogelijkheid gecreëerd om in totaal toch 2400 veteranen te kunnen ontvangen. Tegelijkertijd vraagt het ook van uw kant om enige aanpassing. Om er zeker van te zijn dat u tijdens de ontvangst die (oud) collega’s treft, die u weer graag wilt ontmoeten, is het van belang dat u, voordat u tickets bestelt, de gewenste datum met hen afstemt.

De twee veteranenontvangsten zijn op maandag 23 augustus en dinsdag 24 augustus 2021.

Nadere informatie over de invulling van de ontvangst en de start van de kaartverkoop volgt zo spoedig mogelijk.

Let op: houdt u rekening met het volgende:

  • De ontvangst en de voorstelling vinden in de buitenlucht plaats. Wel zijn zowel de ontvangstruimte als de tribunes overdekt.
  • Wij gaan er van uit dat de basismaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand en het dragen van mondmaskers, medio augustus zullen zijn opgeheven. Wel is het dan mogelijk dat toegang alleen kan worden verkregen op vertoon van een vaccinatiebewijs of het bewijs van een negatieve COVID-19 test. Informatie daarover zullen wij tijdig op deze website plaatsen.
  • Mocht de Nationale Taptoe door nieuwe ontwikkelingen of door het niet zijn opgeheven van de basismaatregelen toch niet kunnen doorgaan, dan krijgt u uw geld terug.

Ik verheug mij erop u en uw veteranen weer te ontmoeten. Wij gaan er alles aan doen om er weer mooie dagen van te maken met Eren, Waarderen en elkaar na lange tijd weer te ontmoeten.

Ton Nijkamp

Voorzitter MT Nationale Taptoe

Kolonel b.d.