Prikbord

Activiteiten of wetenswaardigheden van derden

Boek “Het pijnlijke afscheid van de Indische archipel “

Eén van de veteranen uit Roosendaal heeft in samenwerking met meerdere uit den lande, de afgelopen 10 jaar onderzoek gedaan naar de geschiedenis van Nederlands Indië in de periode 1945-1950.

Op 17-04-2023 is er in perscentrum Nieuwspoort te Den Haag een boekpresentatie geweest waarbij het inmiddels derde boek met de titel “Het pijnlijke afscheid van de Indische archipel “ o.a. is aangeboden aan de Inspecteur der Veteranen Lgen F. Van Sprang en aan de directeur van het Veteranen platform Lgen H. van Griensven. Dat betreffende boek is een stevige en inhoudelijke reactie op de uitkomsten van het brede onderzoek dat in opdracht van de regering is gehouden en waarbij de krijgsmacht en ook de Veteranen in een kwaad daglicht worden gesteld.


Deze bijeenkomst werd zeer druk bezocht door belangenverenigingen van de Veteranen en andere belangstellenden en er waren ook Tweede Kamerleden en ook pers aanwezig.

Met vriendelijke groet,

Tony Broos,

Veteranen Roosendaal

Vrijwilligers gevraagd


Heb je momenteel genoeg tijd beschikbaar en wil je meer zingeving ervaren?
Dan biedt Steketee Outdoor jou de mogelijkheid tot dagbesteding in de bekende veiligheid van een bosrijke omgeving (Rucphen, NB) om activiteiten te gaan begeleiden en als trainer/instructeur competenties te ontwikkelen of te hervinden.
Het heractiveren, plezierbeleving ervaren en weer deel uitmaken van een team zijn de drijfveren waar het om gaat binnen dit vrijwilligerswerk. Dit kan op oproepbasis of vaste planning.


Meer informatie of aanmelden voor een kennismaking kan via Martijn Meerwijk op 06-18238317.


Zie ook de website: https://www.steketeeoutdoor.nl 

Op 11 mei komt het boek 'Ik zweer trouw' uit


In het boek 'Ik zweer trouw' deelt voormalig leidinggevende bij de Nederlandse antiterreureenheid, veteraan en doorbraakcoach Michiel van der Pols nieuwe inzichten over hoe psychische problemen bij de krijgsmacht, politie en andere hoog-risico organisaties geheeld en voorkomen kunnen worden.


Naast zijn eigen levensverhaal vertellen zeven andere (voormalig) hoog-risico professionals zelf ook hún indrukwekkende persoonlijke verhaal. Ze hebben
allen trouw gezworen aan het land, maar in hoeverre waren zij trouw aan zichzelf?

In combinatie met de vele voorbeelden uit zijn coachpraktijk geeft dit boek een unieke inkijk in het complexe werkveld van de hoog-risico sector en in de ziel van degenen die hier werkzaam zijn.


Thema’s die aan de orde komen zijn:
de drijfveren om te kiezen voor een baan in de hoogrisico sector, identiteit, gevoel en emoties, de gevolgen van trauma, PTSS, sociale veiligheid, leiderschap, authenticiteit en kwetsbaarheid.


Ook komen minder besproken onderwerpen aan de orde, zoals:

ongunstige jeugdervaringen, spiritualiteit, zelfbewustzijn, hoogsensitiviteit, organisatietrauma en het spanningsveld in het trouw zijn aan het land versus het trouw zijn aan jezelf.


Het voorwoord is geschreven door Brigade-generaal Jan Hut, commandant van het Korps Mariniers.